Coop reklamblad - EJ LÄNGRE GILTIGA - sida 6 *

thumbnail - Coop reklamblad - varor från reklamblad - kantareller, öl, blåbär, högrev, sallad, vitlök, morötter, lök, chèvre, smör, olja, gryta. Sida 6.
6 / 25

* Gäller i följande butiker Coop

Visa mer

Varor i detta reklamblad

 
Höstgryta på högrev 20 min 6 portioner Tid: 20 min + tid att koka 1 kg högrev 2–3 gula lökar 200 g kantareller smör och neutral olja till stekning salt och svartpeppar 2 msk tomatpuré 1 vitlöksklyfta, tunt skivad 2 morötter, i bitar 2 palsternackor, i bitar 2 lagerblad 1 öl (33 cl) 3 msk oxfond 4 dl vatten ev maizena Skär köttet i stora grytbitar och löken i klyftor. Ansa svampen och dela de stora. Bryn köttet i smör och olja i en het gryta, några bitar i taget, och lägg på ett fat. Salta och peppra under stekning. Lägg i en klick smör till och stek svampen tills den vätskat av sig. Tillsätt löken och stek under omrörning en stund till. Tillsätt tomatpuré och vitlök och stek ytterligare ett par min. Lägg i morötter, palsternacka och lagerblad. Häll i öl, fond och fyll på med vatten så det täcker. Låt sjuda under lock tills köttet är mört, ca 1 tim. Smaka av med salt och peppar. Red ev av såsen med maizena. Servera grytan med potatismos, rårörda lingon och sockerärter. Till servering: potatismos rårörda lingon sockerärter Chèvre chaud-sallad 40 min med picklade kantareller 4 portioner Tid: 40 min + tid i kyl Ugn: 200° 200 g jordärtskockor neutral olja, till fritering 2 brödskivor, gärna levain 180 g chèvre 70 g salladsmix ½ rödlök, tunt skivad Picklade kantareller: Koka upp vatten, socker och ättiksprit. Lägg i kantarellerna och koka 2 min. Låt svalna och låt sedan stå i kylen minst 3 timmar. Picklade kantareller: 150 g kantareller 2 dl vatten 1 dl strösocker ½ dl ättiksprit (12%) Skrubba jordärtskockorna och skär i ½ cm skivor. Hetta upp olja i en kastrull och fritera jordärtskockorna till fin färg i omgångar. Låt rinna av på hushållspapper. Blåbärsdressing: ½ dl blåbär ½ dl flytande honung 1 msk neutral olja 1 msk vinäger 6 Blåbärsdressing: Mixa blåbär, honung, olja och vinäger slätt. Rosta brödskivorna lätt i brödrosten eller ugnen och skär dem i två delar vardera. Skär osten i skivor och lägg en skiva på varje brödskiva. Gratinera högt upp i ugnen tills osten smält något och fått fin färg. Fördela sallad och jordärtskockor på fyra tallrikar och lägg bröden ovanpå. Toppa med picklade kantareller och lök och ringla över blåbärsdressingen. Dra ett varv med pepparkvarnen och smula över flingsalt. 7

Další letáky Coop

Senaste reklamblad