Hemköp
EKOLOGISKA
SVENSKA
MOROTTER
15:7
KOLOGISK
SMABLADSMIX
10:T
Dubbla poäng
på frukt & grönt!
Just nu får du som är
medlem dubbla poäng'på
färsk frukt och grönt.
Småbladsmix
Morötter
*Lokala avvikelser kan förekomma.
ЕКО
KRAV.
ЕКО
Garant Eko, ekologisk, 65g,
jfr-pris 153,85/kg
Sverige, ekologiska, i påse, 1kg
10:7
15
10 T
10:7
/st
Gurka
Champinjoner
Land se förp., klass 1, i ask,
250g, jfr-pris 40,00/kg
Citroner
Apelsiner
Land se förp., klass 1, i nät,
500g, jfr-pris 20,00/kg
Spanien, klass 1,
jfr-pris ca 28,57/kg
Grekland, Spanien, klass 1
Hemköp
1. Hetta upp rapsolja i en stor
gryta och stek tofun tills den
blir knaprig.
BJUDER PÅ
2. Rör ner mjöl, timjan, lagerblad,
kryddpeppar och tomatpuré
och blanda väl. Låt fräsa under
omrörning så att tomatpurén
och mjölet bryns lätt.
3. Tillsätt vegokött, salt, peppar,
vin, socker, sojasås, vatten och
grönsaksfond och låt koka under
lock i 1 ½ timme på låg värme.
Rör runt då och då och späd ev
med lite vatten.
Jordens godaste!
Recepten hitar du
på hemköp.se
4995
/st
4. Tillsätt morötterna och låt koka
Tulpaner 10-pack
Sverige, olika färger
i ytterligare 10 min.
5. Bryn champinjoner, steklökar
och vitlök i en panna med lite
salt och peppar.
Rör ner dem i grytan
och låt koka ytterligare 15 min.
6. Smaka av med salt och peppar
och rör sist ner bladpersilja.
Servera med potatismos och
ett gott bröd.
Gustav Johanssons
Vegetariska Boeuf Bourguignon
6-8 PORTIONER, CA 2 TIM
4995
3 pkt vegokött à 300 g
1 frp (ca 200 g) tärnad
rökt tofu
7 dl vatten
2 ½ msk mörk grönsaks-
fond
/st
3 ½ msk vetemjöl
2 tsk torkad timjan
2 stora skivade morötter
5 lagerblad
½tsk kryddpeppar
4 msk tomatpuré
5 dl gott rödvin
ca 15 små steklökar
250 g halverade skogs-
champinjoner
2 skivade vitlöksklyftor
1 dl hackad bladpersilja
salt och svartpeppar
Ranunkel
2 tsk råsocker
Sverige, i kruka, olika färger
Gustav Johansson
Matälskare och vegobloggare
1 msk kinesisk soja
rapsolja att steka i
3