1. Borsta och rensa musslorna. Ta av
skägget. Skölj musslorna noggrant
under rinnande kallt vatten. Släng
alla skadade musslor. Knacka öppna
musslor försiktigt mot diskbänken.
Släng alla som inte sluter sig.
49:2 FÖR
2. Smält smöret i stor gjutjärnspanna
på grillen. Fräs lök, vitlök, fänkål och
timjan mjukt i ca 5 min.
3. Häll i vinäger, öl och grädde. Låt
koka upp och koka i 1 minut.
BJUDER PÅ
för godare sommardagar
Moules på grillen med
sotat bröd och dragon-aioli
4 PORT, CA 30 MIN
1 nät färska blåmusslor
(ca 1 kg)
50 g smör
3 stora hackade
schalottenlökar
3 hackade vitlöksklyftor
1 liten hackad fänkål
5 kvistar timjan
2 msk vinäger
Kycklingdelar
4. Smaka av med fiskfond och svartpeppar.
Utomhuslagat
2 flaskor ljus öl
á 33 cl (ej bitter)
5 dl grädde
4-5 msk fiskfond
nymald svartpeppar
1 dl strimad bladpersilja
ev salt att smaka av
4 stora skivor ljust bröd
2 msk olivolja
5. Lägg i musslorna, lägg på lock och
koka i 5 minuter tills musslorna öppnat sig. Skaka kastrullen då och då.
6. Pensla brödet med olivolja och grilla
hastigt på hög värme.
7.
Släng alla musslor som inte öppnat
sig. Rör i den hackade persiljan och
servera genast med grillat bröd och
dragon-aioli.
Garant, flera sorter, frysta, 1kg,
jfr-pris 24,50/kg
Tillfälligt
parti
2995
/st
Dragon-aioli är en snabbvariant
av bearnaisesås. Magisk till
kött, fisk, grönsaker, allt…
Recept finns på hemköp.se
Skalade räkor
Seafood from Norway, frysta, 200g,
jfr-pris 149,75/kg
I butiker med
manuell deli
15:-
59
Garant, 22 månader, 200g,
jfr-pris 299,75/kg
Garant, flera sorter, 5dl, jfr-pris 30,00/l
39
Garant, 500g, jfr-pris 79,90/kg
6
Skinka
Bröderna´s, buljongkokt, mästarrökt,
jfr-pris 119,50/kg
2195
3 FÖR
25:-
95
Brie
/hg
/st
Parmigiano Reggiano
Vispgrädde 36%
1195
95
/st
/st
Ölkorv
Prime Patrol, flera sorter, 40g,
jfr-pris 208,25/kg
/st
+pant
Ljus lager 2,8%
Emdbräu, 6x50cl, jfr-pris 7,32/l +pant