Mio butiker och öppettider

Mio butiker och öppettider

Här kan du hitta all den information vi har om Mio, inklusive var du hittar Mio med butiker och de vanligaste öppettiderna för Mio. Här på Dina Reklamblad kan du få all den information du behöver och var du hittar butikerna och öppettiderna för dina favoritåterförsäljare, inklusive Mio.


Om Mio

Beslutet att starta Mio fattades april 1962 genom ett initiativ av ett antal möbelhandlare från södra Sverige samt Stockholmsområdet. Syftet var framför allt att pressa inköpspriser med hjälp av större volymer, därav namnet Mio som är en förkortning av Möbelhandelns Inköpsorganisation. Mio har butiker på över 70 platser i Sverige bl.a. i Uppsala, Malmö, Kalmar, Örebro. Företagets slogan är "Det spännande alternativet". Mio ägs av handlarna och har en affärsmodell som bygger på franchisekoncept. Franchisegivare är Mio AB som erbjuder och hanterar franchisekonceptet. Via dotterbolaget Mio Försäljning AB äger och driver Mio även egna butiker. Mios centrala organisation har sitt säte i Tibro och Stockholm, samt centrallager i Tibro. Varje år ger Mio ut ett flertal kataloger med tips om inredningsmiljöer, idén är att vara en destination för både möbler och inredning. Mio vill vara närvarande där kunder önskar och skapa en atmosfär där man känner sig välkommen. Räkenskapsåret 2017-2018 gjorde firman ett rekordresultat på 256 miljoner svenska kronor vilket innebär en tillväxt från förra räkenskapsåret med 17,2 procent. Från 2010 har Mio gått från att sälja sängar för 80 miljoner kronor på ett år till att år 2018 sälja för 1,6 miljarder kronor under samma tidsperiod och Mios mål är att bli störst på möbler i hela Sverige fram till år 2022.

Varför handla på Mio?

  • Mio erbjuder fri frakt till son närmaste butik.
  • Mio är störst på soffor och sängar i Sverige.
  • Mio arbetar för att alla deras leverantörer ska vara miljövänliga och dessutom arbetar man för att motverka korruption. 
  • Erbjudanden kommer varje vecka med en ny inriktning, t.ex. italiensk vecka, spansk vecka eller miljövecka.
  • Mio erbjuder varje månad rea och rabatter i sina reklamblad. En av rabatterna är att när du handlar för 600 kan du få 300 i rabatt på nästa köp.
  • Om du blir medlem kan du dessutom utnyttja rabattkoderna, på sängar, soffor och mycket, mycket mer.
  • I och med att Mio ägs gemensamt av handlarna kan man genom de stora inköpsvolymerna pressa priserna till ett minimum.
  • Både 2018 och 2017 utsågs Mio till bäst i test och 2019 var det för sin kontinentalsäng Cape Farewell.

Butiker och öppettider

Alla butiker och enskilda öppettider hittar du på webbsidan https://www.mio.se/butiker.