KÖTTBULLAR
40 stycken
INGREDIENSER
GÖR SÅ HÄR
400 g köttfärs
3/4 dl ströbröd
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk riven gul lök
1 ägg 1 tsk salt
1 krm malen kryddpeppar
Smör till stekning
Blanda ströbröd med grädde. Låt det svälla 5-10 min.
Rör sedan ihop köttfärsen med lök, ägg, salt och
kryddpeppar.
Tillsätt ströbrödsblandningen och rör tills färsen är
smidig och väl blandad.
Rulla och forma smeten till jämnstora bollar.
Smält smör i en het panna och stek bullarna några i
taget. Skaka om pannan så att de blir jämnt brynta.
Sänk värmen när köttbullarna börjat få en fin stekyta
och låt dem ligga kvar i pannan i ca. 5-10 min tills de
blivit genomstekta.