Alla hjärtans dag erbjudanden och reklamblad

Aktuella reklamblad

Alla hjärtans dag - Detaljister

Alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag (eller Valentindagen) är en högtid som firas den 14:e februari och som ursprungligen kommer från firandet av helgonet den heliga Valentin men också har sina rötter långt bak i antiken där man firade en vårfest. I historien har det funnits flera Sankt Valentin, men den som har fått dagen att förknippas med kärlek är den Valentin som levde i Rom på 200-talet. Han blev dömd till döden, men strax innan avrättningen lyckades han smuggla ut ett brev till fångvaktarens dotter som han vare mycket förälskad i. Det är upphovet till de Valentinkort som skickas över hela den kristna världen idag. Idag firar man dessutom dagen med presenter, kort och andra gåvor till en kärlekspartner.  Det äldsta bevarade Valentinkortet är från 1477 då Margery Brown skickade till John Paston och i kortet kallade hon honom sin „Valentin“. I Sverige började vi inte fira Valentin i någon större utsträckning förrän på 1960-talet. Idag är det cirka 40 % av befolkningen som hävdar att de firar Alla hjärtans dag eller Valentin och då med att bjuda ut sin kärlekspartner på middag, skriva en dikt, skicka bilder eller köpa kakor och choklad.

Erbjudanden på Alla hjärtans dag

Många av de stora varuhuskedjorna som Lidl, Netto eller Rusta har speciella erbjudanden på Alla hjärtans, ger ut särskilda reklamblad och anordnar aktiviteter. De flesta tidningar har speciella artiklar eller bilagor för dagen med tips om hur man bäst firar den här glada och ljusa högtiden. Självklart är det också möjligt att se på nätet vad kedjor som Mary Kay, Oriflame och andra erbjuder.

Presenter till Alla hjärtans dag

Många restauranger har också ofta menyer särskilt för Alla hjärtans dag. Bland de vanligaste presenterna är röda geléhjärtan, blommor och chokladaskar. Dina Reklamblad erbjuder en översikt av de förmånligaste erbjudandena och rabatter hos din favoritbutik. Ta din tid och titta igenom erbjudandena i de olika kategorierna!

Lycklig Alla hjärtans dag!

Senaste reklamblad