Mors dag erbjudanden och reklamblad

Just nu finns inga gällande reklamblad.

Mors dag - Detaljister

Mors dag

Mors dag är en högtid då framför allt barn firar sina mödrar. Ursprungligen började dagen att firas 1905 i Amerika av Anna Jarvis som ville högtidlighålla sin mor fredsaktivisten Ann Jarvis som avled den 9:e maj. I Sverige började dagen firas först 1919 och dagen som firas är alltid den sista söndagen i maj medan den i andra länder kan firas på andra datum. Det har funnits andra typer av högtider som firats av samma anledning som den engelska traditionen att barn som inte bodde med sina föräldrar just den dagen kom och besökte sin mor, den så kallade ”Mothering Sunday, men redan i det antika Grekland fanns en högtid då man firade sina mödrar med ceremonier för gudarnas moder Rhea. Nu för tiden firas Mors dag över hela planeten med att man högtidlighåller sina mödrar. Det sker på olika sätt som till exempel med att man skickar kort, ger blommor, skriver dikter och annat.

Erbjudanden på Mors dag

Flera av de stora varuhuskedjorna som Willys, Lidl, ICA eller Netto har speciella erbjudanden på Mors dag, ger ut särskilda reklamblad och kampanjer. Runt om i hela landet anordnas evenemang med mors dagtema. Vad som anordnas och vilka specialerbjudanden som finns går givetvis att se på internet där man till exempel kan se vad kedjor som Rusta, Elgiganten och andra erbjuder.

Presenter på Mors dag

Den vanligaste gåvan är blommor, chokladaskar men på senare tid även kort från UNICEF, där vinsten går till välgörenhetsarbete. En mycket vanlig gåva är att familjen bjuder ut sin mamma, farmor, mormor på restaurang. För att se vad olika kedjor och butiker erbjuder är det enklast att titta på https://dinareklamblad.se som erbjuder en översikt av de förmånligaste erbjudandena och rabatterna hos din favoritbutik. Ta tid på dig och välj det som skulle göra din mamma gladast!

Lycklig Mors Dag!

Senaste reklamblad