Ärtsoppa
ÖVER 60 MIN | MEDEL | 4 PORTIONER
5 dl torkade gula ärtor
3 1/2 | vatten
900 g rimmat fläsklägg
1 gul lök
2 kryddnejlikor
1/2 msk torklad timjan
1/2 msk torkad mejram
salt
1. Lägg ärtorna i blöt. Ställ dem i kylen minst 8 timmar.
2. Koka upp ärtorna i blötläggningsvattnet i en stor gryta.
Skumma av skum och de ärtskal som flyter upp till ytan.
3. Skala löken, stick i kryddnejlikorna i löken och lägg i dem i ärtkoket.
4. Skär bort skinnet och bena ur fläskläggen. Skär köttet i 2 ungefär lika stora
delar. Lägg ner fläsk, fläskben, timjan och mejram i ärtkoket.
5. Koka ärtor, lök och fläsk sakta ca 2 1/2 timmar. Rör då och då så att inte
soppan bränner i botten. Skumma då och då.
6. När fläsket är klart (innertemperatur ca 80-85 °C) ta upp fläsket ur soppan
och skär det i tärningar (kasta benen).
7. Lägg tillbaka fläsktärningarna i ärtsoppan. Koka upp och smaksätt med
salt (om soppan känns för tjock, späd med lite vatten).
8. Servera soppan med senap, knäckebröd, smör och ost.
Recept från ica.se/recept
ICA
COLESLAW
ORIGINAL
WRAMIG SALLAD GIORD
VITHAL, MOROTTEN
Till servering
senap
knäckebröd
smör och ost
färsk mejram eller timjan
TZATZIKI
GURKA & VITLÖK
200 g
PASSAR EXT
V40 DR-NP-SS GEM_R_06
Coleslaw, Tzatziki
ICA. 200 g. Jfr pris 60:00/kg.
Stammis
Pris
SVERIGE
Pepparbiff ICA. Ursprung Sverige.
Ca 300 g. Av rostbiff. Jfr pris 179:00/kg.
ICA
FIMMAD-BENFRI
FLÄSKLÄGG
12:- 179:- 34⁹0
/st
/st
/kg
KÖTT FRAN
SVERIGE
49⁹⁰
/kg
KÖTT FRAN
SVERIGE
Benfri fläsklägg Ursprung Sverige.
Ca 900 g. Rimmad. Nätad. Jfr pris 49:90/kg.
ICA Sifaction
SALSICCIA
VITLOK & ORTER
Färska korvar ICA Selection. Ursprung Sverige.
300 g. Gäller ej lammkorv. Av gris. Jfr pris 116:33/kg.