Lussekatter
100 g smör
0,5 g saffran
• 2,5 dl mjölk
(Standard)
• 25 g jäst
•1 dl socker
•1 nypa salt
8-9 dl vetemjöl
•1 st ägg
• 1,5 dl grädde
1. Smält smöret, häll
i saffran och koka upp.
2. Dra från värmen, tillsätt
mjölk och grädde och
A låt svalna till fingervarmt
(37 °C).
3. Smula jästen i en bunke
och rör ut med deg-
vätskan. Rör ner ägg och
5. Låt jäsa under handduk
i 40 minuter.
6. Lägg degen på en lätt
mjölad yta och dela
i 12 delar.
7. Rulla och forma till
lussekatter, lägg på
bakplåtspapper och låt
jäsa under handduk
i ca 50 minuter.
8. Blanda ägg och grädde
i en skål och pensla
lussekatterna. Tryck
i russin och grädda
i8-10 min på 200 °C
strösocker.
4. Tillsätt mjölet lite åt
gången. Använd gärna en
bakmaskin och knåda
tills degen är slät och
släpper från bunken.
varmluft.
Saffransfalafel
Saffransscones
Saffranspannkaka
КОСКENS'
Älskade saffran! Inte nog med att möjligheterna till fantastisk bakning och
matlagning är oändliga - det blir ju också så otroligt gott. Passa på att ta del
av vårt supererbjudande från och med torsdag 2/12, och förhöj säsongens
smakupplevelser. Osäker på vad du ska laga? Vi har flera smaskiga recept
online! Fråga efter saffran i kassan.
SAFFRAN
Finskuren
5 kr
från torsdag
2/12
REGION SE I 2021 I VECKA 48
LIDL
15
Klipp ut och spara