Rostad butternutpumpa &
betor
40 minuter
Så här gör du:
1 butternutpumpa
Sätt ugnen på 225 grader.
4 rödbetor
Kärna ur pumpan och skär den i klyftor.
1 hel vitlök
Skala, skölj och skär rödbetorna i klyftor.
Färsk salvia
Lägg pumpa- och rödbetsklyftorna på en plåt med bakplåtspapper eller lägg direkt i
en ugnsfast form.
Dela vitlöken på mitten och lägg på plåten.
Färsk rosmarin
3-4 msk olivolja eller rapsolja
1/2 tsk chiliflakes
Strö över salvia och rosmarin.
flingsalt
Ringla över oljan och sätt in mitt i ugnen i cirka 20-25 minuter.
Ta ut plåten, strö över chiliflakes, flingsalt, mandel, salvia och timjan.
Limesmör: Rör smöret och blanda i riven lime och lite saft.
1 dl mandel
Till garnering:
salvia
Blanda ner vitlöken i smöret. Rör i saltet.
timjan
Servering: Klicka på limesmöret på de varma grönsakerna direkt från ugnen.
Limesmör:
Toppa gärna med fetaost om du gillar det.
75 g smör, mjukt
1 lime riven och lite saft
2 vitlöksklyftor (ta gärna dom du rostad i ugnen)
1 krm salt
Butternutpumpa
15-
/kg
Tina
Matinspiratör och
bloggerska på
blogg.ostenssons.se
VECKA 42 - PRISERNA GÄLLER MÅNDAG 18/10-SÖNDAG 24/10, 2021
6.