Ladda upp reklambladet som saknas

Information om Steam

Information om Steam

Här kan du hitta all den information vi har om Steam.


Steam reklamblad
Steam reklamblad
Steam reklamblad

Steam – den ultimata plattformen för datorspel

Beroende på om du gillar datorspel eller ej så kan Steam vara ett bekant namn. https://store.steampowered.com är mer än bara en webbshop där man kan handla och ladda ner datorspel. Det är en komplett plattform och ett community som innehåller precis allt en spelfantast behöver för att få ut det mesta av sin hobby. Detta har varit Steams vision ända sedan starten 2003.

Vad är Steam?

Steam är en plattform där du kan söka i ett enormt bibliotek om över 30 000 speltitlar. Här hittar du heta titlar såsom Borderlands 3, Red Dead Redemption 2 pc, Destiny 2, World War Z, Fallout 76, Forza Horizon 4, Hex och Metro Exodus. Faktum är att Steam är så populärt att inga av de stora speldesignföretagen har råd att inte finnas på plattformen. Men du hittar också ett stort bibliotek av gamla klassiker samt okända indiespel. När du köpt ett spel för pengar eller med ett av deras presentkort hittar du titeln i ditt digitala bibliotek och du kan klicka download när som helst och installera spelet på valfri enhet.

Genom att ladda ner deras applikation kan du köpa titlar, hålla dina titlar uppdaterade, lämna recensioner på spel, få belöningar och medaljer för din framgång i olika spel samt hålla koll på dina vänners spelande och spela tillsammans online. Har man ingen vän att spela med går det lätt att knyta nya bekantskaper och gå med i ett team i något av ens favoritspel. Du kan hålla kontakt med nya och gamla vänner via Steam chatt eller via forum som finns dedikerade till olika titlar.

När du skapar ditt unika konto på Steam får du ett så kallat 64 id vilken är ett unikt ID som gör att andra kan följa dina framgångar i samtliga spel du spelar.

Applikationen finns tillgänglig både för pc och Mac och de vanligaste VR plattformarna.

Innovativ hårdvara

Steam har också bräddat sitt utbud genom att skapa egen hårdvara. I samarbete med HTC släppte man en egen handkontroll med specialfunktioner för Steam-applikationen. För några år sedan släppte man även Link som är en dedikerad hårdvara för att streama spel från en dator till andra skärmar i huset såsom en TV eller surfplatta.