KYCKLING TAPENADE MED ROSTADE GRÖNSAKER
4 port · ca 30 min
4 kycklingfiléer
1 knippe timjan
1 msk smör
salt och svartpeppar
1 zucchini
1 aubergine
1 röd lök
1 röd paprika
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
1. Sätt ugnen på 150°. Mixa ingredienserna
till tapenaden med en mixerstav eller i
en matberedare.
Tapenade
1 burk (290 g)
urkärnade Kalamataoliver
1 vitlöksklyfta
1 sardellfilé
1 tsk dijonsenap
2 msk kapris
½ dl olivolja
2. Krydda kycklingbrösten med salt, peppar
och timjan. Stek gyllenbruna i smör i
panna. Stek klart i ugnen 10–12 min, till
en innertemperatur av 72–73°.
3. Skiva zucchini, lök och aubergine och
dela paprikan i åtta bitar, stek dem i
olivolja. Salta och peppra.
4. Servera kycklingen med grönsakerna
och tapenade.
49
95
/kg
SVENSK HELGSKINKA
/kg
SVENSK OXFILÉ
Nybergs Deli, Sverige, kokt, ca 2kg
Dalsjöfors, Sverige, färsk, i bit, ca 500g
2 FÖR
99:-
14
/kg
SVENSK
KYCKLINGBRÖSTFILÉ
349:-
VISPGRÄDDE 40%
Arla, 3dl, jfr-pris 49,83/l
Garant, Sverige, färsk, ca 850g
55:-
95
/st
ENPORTIONSRÄTTER
Findus, flera sorter, frysta, gäller Dagens,
340-400g
28
:10
/st
KYLDA SÅSER, DRESSINGAR
Garant, flera sorter, gäller ej ekologisk, 200-220ml, jfr-pris 45,45-50,00/l
FOND
95
/st
Touch of Taste, flera sorter, 180ml ger 4l färdig
buljong, jfr-pris 7,24/l färdig buljong
Registrera dig på www.tempo.se och få erbjudanden via e-post.