2 FÖR
35:-
45:-
/st
RÄKOR
ENPORTIONSRÄTTER
Falkenberg, flera sorter, i lake, 385/170g,
jfr-pris 205,88/kg
Dafgård, flera sorter, frysta, 390-420g
14
24
95
/st
AMERIKANSK DRESSING
Kavli, flera sorter, 230-240g,
jfr-pris 62,29-65,00/kg
Rydbergs, flera sorter, gäller även vegansk,
350g, jfr-pris 71,29/kg
24
/kg
SVENSK KYCKLINGLÅRFILÉ
TÄNDVÄTSKA
KYCKLINGSPETT
MED MANDELSATAY
& SVARVAD SALLAD
Görs så här:
Garant, Sverige, färsk, ca 850g
16–20 små spett, ca 40 min
MARINAD:
100 + 50 g mandel
1 nypa salt
1 msk soja
2 krossade vitlöksklyftor
2 dl kokosmjölk
1 tsk finhackad chili
4 kycklingfiléer
ca 20 små träspett
1 dl vatten
3 svarvade morötter
1 dm svarvad rättika
1 kruka thaibasilika
1 kruka koriander
/st
POTATISSALLAD
99:-
Eldorado, 1l
39
95
95
/st
GRILLKORV
Scan, flera sorter, 270-640g,
jfr-pris 62,42-147,96/kg
2 FÖR
75:-
95
/st
GRILLBRIKETTER,
GRILLKOL
Fixa, 2,5kg, jfr-pris 15,00/kg
1. Sätt ugnen på 180°. Blötlägg spetten.
2. Rosta mandlarna ca 10 minuter, låt svalna. Mixa
100 g av mandlarna till smör och smaka av med lite salt.
Blanda med övriga ingredienser till en marinad.
3. Skär kycklingfiléerna längsgående ca 1 cm breda. Lägg i
marinaden och låt marinera ca 30 minuter.
4. Trä upp kycklingen på spett. Koka samman resterande
marinad med 1 dl vatten ca 5 minuter och låt svalna.
Smaka av med soja och chili.
5. Svarva eller riv morot och rättika, blanda med örter
och 50 g hackade mandlar.
6. Grilla eller ugnsstek spetten ca 3 minuter på
varje sida eller tills klara.
7. Servera med limeklyftor, sesamfrö och lite strimlad salladslök.
Registrera dig på www.tempo.se och få erbjudanden via e-post.