34
89:-
/kg
SVENSK FLÄSKYTTERFILÉ
/kg
/st
SVENSK
KYCKLINGFÄRS
Nybergs Deli, Sverige, ca 1kg
99:-
95
Garant, Sverige, färsk, 500g,
jfr-pris 69,90/kg
SVENSKA
GRYTBITAR
Garant, Sverige, färska,
av nöt, ca 600g
2 FÖR
12
95
/st
CULINESSE, MAT&BAK
Milda, 500ml, 500g,
jfr-pris 25,90/l, 25,90/kg
32
30:-
95
/st
CAVIAR
Garant, 75g,
jfr-pris 439,33/kg
KYLDA SÅSER,
DRESSING
Garant, flera sorter, 200-220ml,
jfr-pris 68,18-75,00/l
22
95
/st
HOT DOGS
Scan, 500g,
jfr-pris 45,90/kg
BOWL MED HETA KYCKLINGBULLAR,
PICKLAD GURKA OCH RÖDBETSKRÄM
4 portioner | 40 minuter
BAS
4 port kokt matvete
1 st tärnat rött äpple
50 g ärtskott
KYCKLINGBULLAR
500 g kycklingfärs
1 dl ströbröd
1 dl vatten
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 st ägg
1 msk dijonsenap
1 msk hackad färsk timjan
1 msk srirachasås
1 msk smör
1 msk olja
PICKLAD GURKA
0.5 st tunt skivad gurka
0.5 dl risvinäger
1 dl socker
1.5 dl vatten
RÖDBETSKRÄM
2 stycken kokta rödbetor
2 dl kokta kikärtor
1 st lime
2 msk olivolja
1 tsk spiskummin
2 krm salt
STEKT CHILI
4 stycken chili, gärna olika färger
1 mskolja
Görs så här:
5. Rulla kycklingfärsen till små bollar och stek
gyllenbruna i en blandning av smör och olja
på medelhög värme.
2. Blanda färs med salt, Srirascha och peppar.
Rör ner ströbrödet, ägg, senap och timjan.
Blanda till en fast smet och låt smeten sätta
sig 10 minuter.
6. Mixa rödbetorna med kikärtor, lime och olivolja, smaka av med salt och spiskummin.
1. Blanda ströbröd och vatten. Låt svälla.
3. Blanda risvinäger, socker och vatten.
Vänd ner gurkan.
4. Koka matvete enligt instruktionen på paketet.
7. Stek chilin hel i lite olja tills gyllene.
8. Blanda den kokta matveten med tärnat
äpple och sallad.
9. Servera i djupa skålar med matvete i botten
och toppa med övriga ingredienser.
Registrera dig på www.tempo.se och få erbjudanden via e-post.