49
KAFFE
95
Zoégas, flera sorter, malet,
gäller ej Hazienda, 450g, jfr-pris 111,00/kg
Max 2 köp/hushåll/vecka 40
GB Glace, flera sorter, 0,75l, jfr-pris 50,60/l
34
40-50 bullar · 90 MIN
BULLAR
2.
3.
Rör samman fyllningen.
4.
Arbeta samman den jästa degen på
mjölat bakbord. Dela den i två delar. Kavla
ut varje del till en platta, ca 25×50 cm.
Bred på fyllningen och rulla ihop längs
långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar
och lägg dem i bullformar. Eller kavla ut
degen till en platta som är ca 35×40 cm.
Bred fyllning på och vik den dubbelt. Dela
plattan i 20–25 remsor, vrid varje remsa
till en snodd och vik ihop den till en knut.
Lägg i bullformar.
5.
Låt bullarna jäsa under duk i 20–30
minuter. Sätt under tiden på ugnen
till 250 grader.
6.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och
strö över pärlsocker och/eller hackad
mandel. Grädda i mitten av ugnen i 8–10
minuter. Låt bullarna svalna under duk.
/st
2 FÖR
10:-
Värm mjölken och låt det bli fingervarmt ca 37 grader. Smula ner jästen i en
degbunke och häll på mjölken. Rör om tills
jästen har lösts upp sig.
Tillsätt socker, salt, kardemumma och
det mesta av vetemjölet (spara lite mjöl
till utbakningen). Klicka i smöret. Arbeta
till en smidig deg, tillsätt mer mjöl om
det behövs. Jäs under duk till sin dubbla
storlek, ca 30 minuter.
95
Findus, flera sorter, frysta, 420-480g,
jfr-pris 72,81-83,21/kg
FYLLNING
125 g smör
1.5 dl strösocker
2 msk kanel, malen
1.
/st
GLASS
KANELBULLAR
5 dl mjölk
50 g jäst, för söta degar
15 dl vetemjöl
1.5 dl strösocker
125 g smör, rumstempererat
1 tsk kardemumma, malen
0.5 tsk salt
1 st ägg, till pensling
Pärlsocker till garnering
37
/st
95
+pant
79:-
/st
DRYCK
MED CIDERKARAKTÄR
PIZZA X-TRA ALLT
Grandiosa, flera sorter, fryst, 350g
Premier, flera sorter, 1l
SPARA SMART
31
GORGONZOLA
Garant, 150g, jfr-pris 213,00/kg
2 FÖR
22:-
95
/st
GRÄDDFIL
Garant, gäller ej ekologisk, 3dl,
jfr-pris 36,67/l