Apoteket butiker och öppettider

Här hittar du butikerna

Läs mer

Apoteket – Sveriges största apoteksföretag

Apoteket AB har sitt ursprung i Apoteksbolaget AB som hade monopol på apoteksverksamhet i Sverige från 1970-talet. Marknaden privatiserades 2009 och numera finns det ett flertal andra företag som också driver apoteksverksamhet i Sverige.

Apoteket är dock fortfarande störst i Sverige med över 350 butiker och mer än 300 anställda i hela landet. Oavsett om man befinner sig utanför Umeå, på kvarnen i Uppsala eller i Nordstan i centrala Göteborg så har man alltid ett apotek i närheten. Du kan hitta ett apotek nära dig och kontrollera öppettider direkt på apotekets hemsida.

Företaget har också vunnit flera utmärkelser inom hållbarhetsfrågor och socialt ansvar. Deras vision uttrycks genom deras motto ”ett liv i hälsa”.

Apoteket sortiment besår av både receptfria och receptbelagda läkemedel, skönhets- och hygienartiklar och mycket mera. De har en linje med egna produkter som är uppskattade för att på ett prisvärt sätt erbjuda god kvalité.

 

Apoteket på nätet

Apoteket bedriver också e-handel via sin hemsida https://www.apoteket.se här kan man handla alla deras omtyckta produkter. Det går också utmärkt även att handla läkemedel på recept via nätet. Detta gör man genom att logga in på mina sidor med hjälp av ett BankID. Man kan sedan få sina läkemedel hemskickade eller hämta ut dem på valfritt apotek.

För den som inte har möjlighet att hämta ut läkemedel själv går det även att skapa en fullmakt online via mina recept. Denna fullmakt ger en annan person rättighet att beställa och hämta ut läkemedel åt dig.

Apotekets konkurrenter

Två av de största apoteksföretagen som konkurrerar med Apoteket är Apotek Hjärtat och Apotek Kronan. Tillsammans med Apoteket garanterar dessa nya aktörer en god tillgång på apotek i hela landet. Apotek hjärtat drivs av ICA och kan därför ofta hittas i anknytning till stora ICA Maxi vilket gör att för den som handlar på ICA kan ett Hjärta-apotek vara ett gott alternativ då hjärtat öppettider ofta är desamma som ICA stormarknaden.

Apoteket är här för att stanna

Sammanfattningsvis kan man säga att Apoteket är ett av Sveriges starkaste varumärken och när man tänker läkemedel är det apoteket som är förstahandsalternativet för de flesta konsumenter. Det gör att Apoteket kommer behålla sin position som Sveriges största apoteksföretag.

Senaste reklamblad
Detaljister - apotek