ICA butiker och öppettider

ICA reklamblad

Här hittar du butikerna

Läs mer

Om ICA

Ica AB (Ica-koncernen), av företaget skrivet ICA, är ett av Nordens ledande detaljhandelsföretag (50 % av Sveriges dagligvaruhandel) som 2009 hade cirka 2 220 egna och handlarägda butiker i Sverige, Norge och Baltikum. I gruppen ingår Ica Sverige och Rimi Baltic samt Ica Banken som erbjuder finansiella tjänster till de svenska kunderna. Ica AB ägs av det börsnoterade bolaget Ica Gruppen AB (tidigare Hakon invest) till 100 %.

Ica var tidigare en förkortning av Inköpscentralernas Aktiebolag. Ica-handlarna samverkar genom Ica-handlarnas Förbund, som är medlemsorganisationen för Ica-handlarna i Sverige. Mellan 2000 och 2013 delägdes Ica av Hakon Invest och nederländska Royal Ahold N.V.

ICA grundades år 1917 i Västerås av Hakon Swenson. ICA:s idé byggde på ”den omöjliga idén” att alla småhandlare ska fortsätta vara egenföretagare med ändå får del av stordriftens fördelar. Namnet Ica uppkom när fyra regionala, handlarägda grossistföretag grundade ett samarbetsorgan i slutet av 1930-talet. De kom fram till att de fyra grossistföretagen skulle bilda ett gemensamt företag vid namn Svenska Inköpscentralernas Aktiebolag för att dra nytta av de vinster man kunde göra genom att samordna verksamheten. ICA har flera butikstyper - ICA Kvantum stora butiker som ligger i utkanten av större städer, ICA Maxi – De största matbutikerna, ICA Supermarket – Ligger i stadskärnor och har en större personaltäthet än andra butiker, ICA Nära – Mindre butiker som ska ligga nära kunden och har generösa öppettider.

Varför handla på ICA?

Butiker och öppettider

Alla butiker och enskilda öppettider hittar du på webbsidan https://www.ica.se/butiker.

 

 

Senaste reklamblad
Detaljister - matvarubutiker och lågpriskedjor