Systembolaget butiker och öppettider

Här hittar du butikerna

Läs mer

Systembolaget – Sveriges mest kända varumärke

Oavsett vad man tycker om det svenska alkoholmonopolet så är företaget otroligt framgångsrikt på att kommunicera sitt varumärke. Det finns inget närliggande land som erbjuder samma servicenivå och goda sortiment i hela landet. Systembolaget i dess nuvarande form har funnits sedan 1955.

Via deras hemsida https://www.systembolaget.se kan du söka i deras sortiment och kontrollera lagersaldot i din lokala butik. Finns varan inte tillgänglig lokalt kan du beställa den och få ett meddelande när varan har kommit in. Du kan också snabbt kontrollera öppettider för Systembolagets samtliga butiker och söka i systembolagets enorma bibliotek av artiklar som informerar och inspirerar kring mat och dryck.

Generösa öppettider och nationell spridning

Sedan 2001 har systembolaget öppet 6 dagar i veckan och kring helgerna när mest kunder handlar har man ofta öppet lite senare. Speciellt runt stora högtider såsom jul, påsk, midsommar och nyår har man också utökade öppettider för att kunna klara av det ökade trycket från kunderna.

Det finns en bra bit över 400 Systembolag i Sverige och minst ett bolag i varje kommun. Det garanterar att man via deras standardutbud och beställningssortiment har tillgång till hela Systembolagets sortiment även om man bor på en mindre ort.

Några av Sveriges största systembolag finns givetvis i Stockholm och i Nordstan i Göteborg. Men även butiker i medelstora städer såsom Umeå, Lund, Uppsala, Malmö, Örebro, Luleå, Linköping, Växjö och Norrköping har flera systembolag på orten. Speciellt på mindre orter hade man aldrig kunnat erbjuda samma sortiment om vi inte haft Systembolaget.

Inspirera och Informera

Eftersom Systembolaget fungerar lite annorlunda än de flesta andra företag så arbetar man inte med att marknadsföra sina produkter på samma sätt. Du ser inga kampanjer för enskilda drycker eller varumärken.

Däremot vill man informera och inspirera sina kunder. Därför hittar du på deras sida Om Systembolaget information om alkohol men också inspirerande information om hållbarhet och företagsamhet. Man har också gott om artiklar om olika typer av drycker och hur de framställs. Inspiration om vad som passar till olika maträtter och olika tillfällen. Systembolaget har också arbetat aktivt med att ta fram fler och bättre alkoholfria alternativ så att man i deras butik alltid kan hitta ett passande alternativ.

Senaste reklamblad
Detaljister - matvarubutiker och lågpriskedjor