XXL butiker och öppettider

Här hittar du butikerna

Läs mer

Om XXL

XXL är en kedja för sport och friluftsartiklar som på den svenska marknaden kom som nykomling 2010 och snabbt har växt till att bli störst på marknaden. Företaget har sina rötter i Norge. XXL grundades av två bröder 2001 och man har numera över 70 butiker i Norge, Finland, Sverige och Österrike. Man bedriver även e-handel via hemsidan på https://www.xxl.se där man kan hitta samma attraktiva priser som i deras butiker.

XXL lyckades slå sig in på marknaden trots att det redan fanns många väletablerade aktörer på svenska marknaden. Framgångsreceptet har varit att satsa på stora lagershoppar, aggressiv marknadsföring och låga priser.

Därför väljer kunder XXL

De stora lagershopparna, som oftast ligger i anslutning till shoppingcenter eller handelsområden, gör att XXL kan ha ett riktigt stort sortiment i sina butiker. Det gör att chanserna är bättre att man hittar det man söker hos XXL.

Produkter som är populära att handla hos XXL är till exempel sportskor, cykel och cykeltillbehör, träningsutrustning, ryggsäckar och annan friluftsutrustning. Det går att handla allt man behöver till hela familjen på XXL.

Även deras reor är kända för att vara större och bättre än någon av konkurrenterna. Därför är det alltid värt att åka lite längre för att besöka en XXL-butik när det är rea.

Butiker och öppettider

XXL öppnar stora butiker och har en aggressiv expansionstakt. Orter man redan har etablerat butiker på är till exempel Stockholm, Umeå, Malmö, Uppsala, Luleå, Västerås, Sisjön, Karlstad, Jönköping, Östersund, Lutz i Österrike, Linköping och Barkarby. Du kan hitta din närmaste butik och kontrollera öppettider på XXL:s hemsida.

När XXL öppnar nya butiker undviker man de dyra butikslägena mitt inne i centralorterna och söker sig istället till handelsområden i städernas utkanter. Denna strategi har visat sig vara mycket framgångsrik och det har lätt till att kunderna ofta åker till XXL för att storhandla i kombination med andra planerade inköp.

Så oavsett om du ska handla allt du behöver till nästa sommars camping eller vill komma igång med löpningen så hittar du allt du behöver på XXL och besöket kan spara dig en rejäl slant jämfört med om du handlat dina varor på en butik inne i stan.

Senaste reklamblad
Detaljister - sport och fritid